Onze prijzen

Schoorsteenvegen

€80 – €110

afhankelijk van de bevuiling van de schouw

excl. btw

Camerainspectie

€90 – €110

excl. btw

Frezen

Schouw uitfrezen

€120 – €150

excl. btw

Extra schouw?

(per woning)

2de schouw

€10 korting op 2de schouw

vanaf 3de schouw

€20 korting per schouw

Vogelnesten verwijderen

€75 – €110

Vogelweringen

kijkopening

Kijkopeningen plaatsen


Het onderhoud van uw schoorsteen is cruciaal voor uw veiligheid. Een goed onderhouden schoorsteen zorgt voor een efficiënte rookafvoer en vermindert het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging. Een professionele schoorsteenveger kan deze taken met precisie en expertise uitvoeren. Maar wat kost een dergelijke dienst? In dit artikel geven we u een duidelijk overzicht van de kosten die komen kijken bij schoorsteenvegen en andere aanverwante diensten.

Wat houdt schoorsteenvegen in?

Voordat we ingaan op de kosten, laten we eerst eens kijken wat schoorsteenvegen precies inhoudt. Het proces van schoorsteenvegen houdt in dat een schoorsteenveger de binnenkant van de schoorsteen schoonmaakt, om zo ophoping van creosoot (een bijproduct van verbrand hout) en andere afzettingen te verwijderen. Dit is niet alleen belangrijk om de efficiëntie van de schoorsteen te behouden, maar ook om brandgevaar te voorkomen.

Schoorsteenvegen prijs

De prijs voor het vegen van een schoorsteen kan variëren, afhankelijk van de mate van vervuiling van de schoorsteen. De gemiddelde kosten voor schoorsteenvegen liggen tussen de €80 en €110, exclusief btw. Dit is een kleine investering gezien de potentiële kosten en risico’s die kunnen ontstaan wanneer een schoorsteen niet regelmatig wordt gereinigd.

Extra diensten en kosten

Naast schoorsteenvegen bieden we ook andere diensten aan die kunnen helpen bij het onderhoud en de veiligheid van uw schoorsteen. Hieronder volgt een overzicht van deze diensten en de bijbehorende kosten.

  • Camerainspectie: Voor een grondige inspectie van de binnenkant van uw schoorsteen rekenen we een bedrag tussen de €90 en €110, exclusief btw.
  • Frezen (schouw uitfrezen): Deze service kost tussen de €120 en €150, exclusief btw.
  • Vogelnesten verwijderen: Afhankelijk van de complexiteit van de taak liggen de kosten tussen de €75 en €110.
  • Vogelweringen en het plaatsen van kijkopeningen: De prijzen voor deze diensten zijn op aanvraag beschikbaar.

Daarnaast bieden we ook kortingen aan bij het reinigen van meerdere schoorstenen in één woning. Bij een tweede schoorsteen bieden we een korting van €10, en vanaf de derde schoorsteen bedraagt de korting €20 per schoorsteen.

De prijs van schoorsteenvegen: een investering in veiligheid

Hoewel er kosten verbonden zijn aan het inhuren van een professionele schoorsteenveger, moet u dit zien als een investering in uw veiligheid en die van uw gezin. Een schone en goed onderhouden schoorsteen draagt bij aan een veilig en gezond binnenklimaat in uw huis.

Neem contact met ons op voor uw schoorsteenvegen behoeften

Heeft u behoefte aan een professionele schoorsteenveger? Neem dan contact met ons op. Ons team van ervaren en gekwalificeerde schoorsteenvegers staat klaar om u van dienst te zijn. Wij zorgen ervoor dat uw schoorsteen veilig en efficiënt functioneert, tegen een eerlijke en transparante prijs.

Menu