Ons aanbod

Schoorsteen vegen

Hulp nodig met uw schoorsteen? Chimini staat klaar.

Een huis met een propere schoorsteen is een veilig huis. Wanneer uw schoorsteen niet vaak genoeg (jaarlijks) wordt gereinigd kan dit leiden tot verstoppingen, roetvorming of de ontwikkeling van schadelijke gassen in huis. In de ergste gevallen zelfs tot een schoorsteenbrand. Daarom leveren we voor de verzekeringen altijd een attest af.

Voor het vegen van uw schoorsteen zijn er verschillende mogelijkheden. We hanteren de nieuwste technieken en zorgen voor een goed en net eindresultaat. Daarbovenop laten we de omgeving van uw schouw proper achter.

Ook is het belangrijk om bij schoorsteenproblemen telkens een erkend schoorsteenveger te contacteren. Zodat alles op een correcte manier gebeurt. Neem contact met ons op en wij helpen u met veel plezier verder.

Camera inspectie

Tunnelvisie.

Wat is dat nu juist zo een camera inspectie? Wel bij een camera inspectie gaan we op vraag van de klant met een camera in de schoorsteen om zo het best te kunnen zien wat het probleem is. Zo kunnen we u zo efficient mogelijk helpen. Indien er obstakels zijn bekijken we samen de oplossingen.

Bij een verstopte schouw maar ook bij het verwijderen van obstakels doen we eerst een camera inspectie. Indien u wenst kunt u de beelden zelf mee volgen.

Vogels en vogelnesten verwijderen

Vooraleer we beginnen met het verwijderen van vogels of vogelnesten, kan er op aanvraag een camera inspectie uitgevoerd worden. Zo kunnen we de situatie correct inschatten en kunnen we een oplossing op maat aanbieden. Dit doen we steeds in overleg. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Toegangsopening

Het komt wel eens voor dat er tijdens het bouwen van de schouw geen opening wordt voorzien. Enerzijds is dit nodig om de schouw te vegen, maar ook om op een toegankelijke manier een controle te kunnen uitvoeren naar de staat van de schouw. Wij zorgen ervoor dat er een opening wordt gemaakt op de juiste plaats.

Toegangsopening
Chimini - Vogelwering

Vogelwering plaatsen

Vogels kunnen voor heel wat overlast zorgen. Ze zijn op zoek naar een ideaal plaatsje voor hun nest, zo gebeurt het dat zij vaak hun nest in een schouw maken. Daar komt bij dat een vogelnest in het rookkanaal een koolmonoxidevergiftiging of schoorsteenbrand tot gevolg kan hebben. Door een vogelwering te plaatsen, kunnen deze gevaren worden uitgesloten.

Schouw uit frezen

Wanneer een schouw jarenlang niet geveegd wordt kan de opening aanzienlijk vernauwen. Het roet gaat namelijk enorm aandikken en vormt een teerlaag in de schouw. Bijgevolg kan deze vuur vatten en brand veroorzaken. Wij verwijderen de teerlaag (creosoot) door deze uit te frezen, waardoor u terug volop kan genieten van uw haardvuur.

Menu